woensdag 26 augustus 2009

Ding 23: Evaluatie

KLAAR! (....)

Favoriete Dingen:
RSS vind ik een hele mooie toepassing. Verder vind ik vooral de integratie van 'dingen' zo leuk:
een catalogus waar je recenties aan de boeken kan toevoegen, muziek fragmenten kunt beluisteren, eigen 'collecties' kunt aanmaken.
een muzieksite waar je youtube filmpjes kunt bekijken, eigen speellijsten kunt maken en gebuik kunt maken van selecties van anderen.

wat heeft dit leerprogramma “gedaan” met jou en met de organisatie waar je werkt?
In onze mediatheek hebben we inmiddels een blog om info in het team te delen en een twittersite. Ik moet zeggen dat het plaatsen van info wel nog ff een punt van aandacht blijft.
De andere teams binnen onze afdeling (onderwijsbalie, cijferadministratie, praktijkbureau etc) heb ik ook al wat laten zien. Ik ben nu nog op zoek naar een manier om deze collega's en docenten te laten stoeien met een selectie uit de 23 dingen. Want om echt een beeld te vormen of je het kunt toepassen, moet je het toch gewoon 'een keer gedaan' hebben.

waren er dingen die je verrasten, als onverwacht resultaat van dit programma?
Dat ik soms bij dingen dacht: ...eh... waarom zou ik dat willen doen? Ik had dat bijvoorbeeld bij foto's bewerken en last.fm. Het leek mij niet direct zinvol voor m'n werk. Na er mee gestoeid te hebben denk ik nog steeds dat het niet direct zinvol is in de mediatheek, maar ten eerste is het gewoon leuk om een beetje met zo'n site te spelen (ik wordt er vanzelf enthousiast van) en ten tweede gaf vooral last.fm wel een heel mooi beeld van een 2.0 site.

wat kan er gedaan worden om 23 Dingen te verbeteren?
Ik vond het prima om op deze manier te werken. Het werken op eigen tempo had veel voordelen, wel jammer dat er dan toch mensen achterop raken (liep zelf ook regelmatig achter). Discussie via Blogs vind ik niet zo lekker werken.

En vul aan: “23 Dingen was voor mij …”
Een goede manier om eens iets verder overal in te duiken. Dat de verschillende mogelijkheden bestonden wist ik natuurlijk wel, maar eens een keer echt tijd uittrekken om te spelen met de verschillende sites en de mogelijkheden te ontdekken was wel heel goed.

En tja, KLAAR zijn we natuurlijk nog lang niet. Hoe gaan we het zelf toepassen? Wat doet onze gebruiker? Kunnen we anderen enthousiast maken?

Volgens mij moeten we blijven spelen en hierbij regelmatig vriendjes uitnodigen (ervaring uitwisselen)!

2 opmerkingen:

  1. Op zich werken discussies via blogs redelijk goed, als je tenminste wat in je oorspronkelijke post te melden hebt. Als je alleen maar meldt dat je de opdracht hebt gedaan valt er niet veel te bespreken, helaas heb ik iets te veel van dat soort berichten gezien.
    Je moet overigens ook niet heel erg diepgravende discussies verwachten via blog comments, daarvoor is dit tekstvakje veel te klein en alhoewel je dat op sommige browsers wel uit kunt rekken helpt dat de uitwisseling van ideeën niet echt. Beter is het als je de discussie voert via aan elkaar gelinkte blogposts, een soort van polemiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, en wat heb ik een gruwelijke hekel gekregen aan Blogger die me om een of andere reden dwingt om een paar keer op "Reactie plaatsen" te klikken voordat de captcha verschijnt voordat ik een commentaar kan plaatsen. Misschien alleen een probleem op de Mac, maar wel vervelend als iedereen in de cursus Blogger gebruikt en ik een hoop van 23 dingen thuis doe (zoals nu).

    Hier gaat ie weer....

    BeantwoordenVerwijderen