woensdag 26 augustus 2009

Ding 23: Evaluatie

KLAAR! (....)

Favoriete Dingen:
RSS vind ik een hele mooie toepassing. Verder vind ik vooral de integratie van 'dingen' zo leuk:
een catalogus waar je recenties aan de boeken kan toevoegen, muziek fragmenten kunt beluisteren, eigen 'collecties' kunt aanmaken.
een muzieksite waar je youtube filmpjes kunt bekijken, eigen speellijsten kunt maken en gebuik kunt maken van selecties van anderen.

wat heeft dit leerprogramma “gedaan” met jou en met de organisatie waar je werkt?
In onze mediatheek hebben we inmiddels een blog om info in het team te delen en een twittersite. Ik moet zeggen dat het plaatsen van info wel nog ff een punt van aandacht blijft.
De andere teams binnen onze afdeling (onderwijsbalie, cijferadministratie, praktijkbureau etc) heb ik ook al wat laten zien. Ik ben nu nog op zoek naar een manier om deze collega's en docenten te laten stoeien met een selectie uit de 23 dingen. Want om echt een beeld te vormen of je het kunt toepassen, moet je het toch gewoon 'een keer gedaan' hebben.

waren er dingen die je verrasten, als onverwacht resultaat van dit programma?
Dat ik soms bij dingen dacht: ...eh... waarom zou ik dat willen doen? Ik had dat bijvoorbeeld bij foto's bewerken en last.fm. Het leek mij niet direct zinvol voor m'n werk. Na er mee gestoeid te hebben denk ik nog steeds dat het niet direct zinvol is in de mediatheek, maar ten eerste is het gewoon leuk om een beetje met zo'n site te spelen (ik wordt er vanzelf enthousiast van) en ten tweede gaf vooral last.fm wel een heel mooi beeld van een 2.0 site.

wat kan er gedaan worden om 23 Dingen te verbeteren?
Ik vond het prima om op deze manier te werken. Het werken op eigen tempo had veel voordelen, wel jammer dat er dan toch mensen achterop raken (liep zelf ook regelmatig achter). Discussie via Blogs vind ik niet zo lekker werken.

En vul aan: “23 Dingen was voor mij …”
Een goede manier om eens iets verder overal in te duiken. Dat de verschillende mogelijkheden bestonden wist ik natuurlijk wel, maar eens een keer echt tijd uittrekken om te spelen met de verschillende sites en de mogelijkheden te ontdekken was wel heel goed.

En tja, KLAAR zijn we natuurlijk nog lang niet. Hoe gaan we het zelf toepassen? Wat doet onze gebruiker? Kunnen we anderen enthousiast maken?

Volgens mij moeten we blijven spelen en hierbij regelmatig vriendjes uitnodigen (ervaring uitwisselen)!

Ding 22: toekomst van bibliotheken

In de paar jaartjes dat ik nu werk bij de FEM mediatheek is onze collectie veranderd, de 'just in case collection' (Rick Anderson) is kleiner geworden. Voor deze vragen verwijzen wij naar de databanken en de student (en helaas de docent ook) struint hiervoor het internet op.
En geef ze eens ongelijk.
Ten eerste: is er natuurlijk van ALLES te vinden op het net. (ok, hierin is de term ALLES een groot minpunt: zie nog maar eens de info die echt relevant is boven water te krijgen)
Ten tweede: het lijkt overzichtelijk. Bij het gebruik van HET internet hoef je niet te kiezen uit EEN VAN DE databanken.
Het type informatie dat 'van de planken verdwenen is', betreft vooral statistische info, bedrijfsgegevens (jaarverslagen) en (losbladige)handboeken. Het type info dat makkelijk in een databank te stoppen is.

Onze rol zal meer moeten veranderen naar informatiespecialist naar informatie-intermediair. Wij moeten ervoor zorgen dat onze systemen zo ingericht zijn, dat onze gebruiker de juiste info (in woord en beeld) boven water krijgt, zonder dat hij de weg kwijtraakt in de verschillende bronnen (beetje a la Wolfram Alpha misschien wel). Voor het onderwijs blijft het een mooie uitdaging om de mogelijkheden van contentintegratie in de verschillende kennissystemen uit te werken. Maar de grootste uitdaging blijft volgens mij het bereiken en overtuigen van de docent, want dit zou voor de informatie-intermediair in het onderwijs de partner moeten zijn.

Ding 21: Sociale catalogi

Goed om weer eens naar de catalogus van de OBA te kijken. Combi van VubisSmart en Aquabrowser.
Ben onder de indruk: kan zelfs fragmentjes van een cd luisteren!
Wauw: ook een link naar de recentie van NBD/Biblion!
Profielgegevens in mydiscoveries: ok.

Als ik kijk naar het totaalplaatje denk ik: dit wil ik ook (en dat moet te realiseren zijn, toch?). Hoewel ik wel merk dat ik wat 'vreemde' dingen tegen kom. Sommige titels kun je bijvoorbeeld wel bewaren/taggen, andere niet. De logica ontgaat mij, of is dit Vubis-logica? In dat geval twijfel ik nog...

Om maar meteen te volgen in de discussie: past dit ook in het onderwijs: lijkt me wel. Enneh, dan gaan we jaarlijks onder de docenten die de meeste titels recenceren een boekenbon verloten!

Leuke link trouwens die Harold in zijn blog heeft opgenomen. Zoek een boek op kleur: catalogus van de New England School of Law.

Ding 20: Last.fm

Zat een beetje tegen dit ding 'aan te hikken': ik zie ons niet zo snel met muziek werken in de mediatheek.
Dus ik heb het eens anders gedaan: eerst de blogberichten van de collega's gelezen. Deze berichten bevestigden mijn idee dat het niet iets zou zijn voor de mediatheek, maar maakten me ook nieuwsgierig naar de site.
Eenmaal op de site zag ik allerlei leuke artiestennamen staan. En dan blijf je toch ff hangen.
Mijn conclussie; leuk, vooral dat je op 'vergelijkbare' artiesten wordt gewezen. Playlist: niks voor mij (veel te veel gedoe om er 1 aan te leggen, was de helft van m'n selectie kwijt door een verkeerde muisklik).

Ga ik het gebruiken? In mijn werk? Denk het niet (zou nu in iedergeval nog niet weten hoe).
Prive? Denk het ook niet. Zet in de auto de radio aan en vind het leuk dat de DJ liedjes voor me uitkiest. De radiostations op last.fm vind ik trouwens wel grappig.

Wel goed om de site bekeken te hebben: is natuurlijk wel een echte 2.0 site: commentaar, vergelijking, foto's video, eigen profiel. LEUK!!

zondag 12 juli 2009

Ding 19

WAT IS DIT?!?! HEB EEN HEEL VERHAAL GETIKT, HEB IK EEN 'CONFLICT...!!!'. M'N HELE BERICHT WEG?!?!?

Ok opnieuw dus... zucht...

Hyves: leuk. Alternatief voor korte berichtjes. Ziet er net ff wat leuker uit dan het 'saaie' outlook, meteen ff checken of vrienden nieuwe foto's geplaatst hebben bijvoorbeeld. Chatten is ook handig.
LinkedIn: al jaaaaaaaren een account, weet nog steeds de lol niet. Zal best handig zijn, maar ik heb de klik nog niet. Heb wel weer een paar mensen uitgenodigd.
Facebook: internationaal: leuk. Ben zelf gewend aan Hyves waardoor ik bij Facebook meer loop te zoeken. Slap excuus. Vond wat kennissen in Engeland.
Bibliotheek 2.0: handig: heb er toch al een aantal sollicitanten op terug gevonden.

Zelf ben ik toch nog steeds misschien te veel 1.0: vind het prettig als ik een mailtje krijg om me te attenderen op veranderingen op m'n netwerkpagina's.

Op Hyves kom ik een stelletje mediatheken tegen, maar er lijkt er maar 1 echt actief. Ga ze eens volgen om te kijken wat ze precies 'te vertellen hebben' via dit medium. Ook een flinke rij bibliotheken, maar het aantal 'vrienden' van de OBA is ook nog niet echt spectaculair.

Heb zelf meer het idee dat ik voor tweeds in Twitter wil gaan: lekker korte berichten. Voor de uitgebreidere info wil je toch gewoon een website bezoeken? OF IS DAT 1.0???

dinsdag 7 juli 2009

Ding 18 Librarything

Leuk!!
Heb wel erg lopen stoeien met het toevoegen van boeken: zijn er al meerderen die ze hebben toegevoegd, kon ik ze niet vinden via bol/bruna of de KB. Blijft me eerlijk gezegd nog een beetje onduidelijk.
Grappig om te zien of de boeken die ik heb toegevoegd ook bij andere mensen op het lijstje staan. De meeste wel, maar blijkbaar collectioneert niemand z'n Nijntjes. Ook leuk om gebruik te maken van de recenties. Beoordeel zelf regelmatig titels aan de hand van de recenties bij bol.com (bedenk me nu dat ik niet weet of dit ook te gebruiken is voor de collectievorming van de mediatheek...!).
Heb ook wat covers en trefwoorden toegevoegd. Geen recenties...
Moet zeggen dat ik alleen op titelniveau heb gewerkt, heb snel bij de details gekeken, kon bijvoorbeeld niet het aantal pagina's ontdekken. Heb ik er overheen gekeken? Of is dat te veel bibliotheek 1.0?
Zou leuk zijn als we de catalogus meer 2.0 krijgen. Ben benieuwd of VubisSmart hiermee overweg kan... (of dat wij overweg kunnen met de gevolgen die de implementatie met zich mee brengen.

oh ja, m'n lijstje: http://www.librarything.nl/catalog/maaikeverweij

vrijdag 3 juli 2009

Ding 17 Web 2.0 site

Jaaaa zeg, een web 2.0 site naar keuze uitzoeken?
Is dit geen opdracht uit het jaar '0'?
Intussen is er bijna geen website die niet 2.0 is!
Ik vind het heel onlogisch om hier 1 ding uit te pikken. Voor m'n werk vind ik Twitter en Blogs handig. We hebben nu een blog voor ons team. Het blijft wel nog ff wennen om het te gebruiken, maar het idee vind ik zeer praktisch!
Prive: AH receptensite, recenties bij Bol.com, hyves, ...

maandag 8 juni 2009

Ding 16 youtube

Wat een uitvinding is het toch. Echt fantastisch!!
Prive filmpjes voor de kids: nijntje, bob de bouwer, jungle book, pingu. Maar ook vuurwerkfilmpjes als voorbereiding op oud en nieuw. Vorige week kwam een vriendje van Casper heel enthousiast vertellen dat hij een hele gave film had. Bleek het 'gewoon' een filmpje op Youtube te zijn. Ze hebben een half uur lang Dino's bekeken...
Voor het onderwijs zitten er ook allerlei leuke filmpjes in die als icebreaker in een presentatie te zetten zijn. Ik moet zeggen dat ik de filmpjes in de 23 dingensite ook erg leuk vind. Deze komen dan wel niet van youtube, maar ik weet zeker dat ik ze in presentaties aan het onderwijs ga inzetten!
Natuurlijk wil ik ff checken of de embedded player werkt in de blogsite:

Dit filmpje heb ik een aantal weken geleden in een sharepointpagina rond streaming video gezet.
De favorieten werkt trouwens ook goed. Ik merkte net dat er blijkbaar een 'conflict' is met gmail? Ik zou eerst uit gmail moeten om in youtube in te loggen. Kijk... en dat is nou niet handig als je ondertussen voor je blog ook gebruik maakt van gmail...

Ding 15 podcasts

Yes! Hardlooppodcasts gevonden waar veel enthousiaste verhalen over op internet staan, maar die inmiddels van de originele site verwijderd zijn... Veel blogberichten gevonden waarin mensen op zoek waren naar juist die podcasts. Begrepen dat de uitgever bezwaar maakt tegen publicatie en mensen, die het toch aanbieden, vraagt het te verwijderen. Maar... natuurlijk toch gevonden!!! En gedownload. Nu ff toevoegen aan m'n itunes bibliotheek en op m'n ipod zetten...
Is ook gelukt maar wat een %&*#$& programma vind ik dat itunes toch...
Het klopt natuurlijk niet helemaal: ik heb bestanden gedownload, maar het is geen podcast meer: je kunt je er niet meer op abonneren omdat alles al 'uitgebracht'. Noem je het dan nog steeds een podcast?
Eigenlijk moest ik natuurlijk bibliotheekgerelateerde podcasts zoeken. Dat ga ik zeker een keer doen als ik er ook de tijd voor neem om het te beluisteren. En dat doe ik op dit moment niet...

donderdag 4 juni 2009

Ding 14 IM

Jee, moet toch wennen aan die term: Instant messaging. Gebruik zelf toch eigenlijk altijd de term chatten. Chat zelf wel eens via Live Messenger en Hyves. Tot nu toe alleen met vrienden/familie. Vooral leuk om dit met nichtje te doen: na een chatsessie ben ik weer op de hoogte van de nieuwste emoticons, afko's en de laatste spellingsblunders. Dat laatste levert misschien nog meer betekenisvraagtekens op dan de afko's...
Tis een bizarre vorm van communiceren, eigenlijk zit je gewoon een beetje door elkaar heen te kletsen. Juist dat vind ik wel grappig. Heb trouwens nog niet met meer dan 1 tegelijk gechat.
In werksituaties zou je het kunnen toepassen: wij zitten ook niet altijd in elkaars buurt en zo kun je toch ff een vraag stellen. Momenteel doen we dat 'on the old fashion way': bellen of mailen. Ben niet overtuigd dat IM deze conservatieve vormen (in onze situatie) kan overnemen.
Wat me wel een optie lijkt: chatten via de site. Aan de balie is tijdens openingstijden altijd iemand aanwezig: ff snel een vraag stellen is dan toch best hip. Nadeel van 'savonds aan 23 dingen werken is blijkbaar dat alle bibliotheekmedewerkers slapen: ga morgen ff kijken welke bibliotheken iemand hebben zitten die IMt.

woensdag 3 juni 2009

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Leuk om een overzichtje te hebben, maar ik duik er niet helemaal in: wij hebben binnen de HU Sharepoint. dit werkt heel goed binnen de HU. Buiten de HU zou ik de Surf toepassing gebruiken. Wel leuk om te zien dat er nog meer kan!

Ding 12 Spelen in de Wiki Zandbak

Leuk! heb een plaatje toegevoegd aan een artikeltje over een gave film: Vicky, Christina Barcelona. Dit artikeltje was geplaatst in december 2008.

Ding 11 Ontdek wiki's

Leuk om eens iets toe te voegen aan een Wiki!!
Favorieten: goed onderwerp. Daar kan iedereen wat mee. Heb intussen wat toegevoegd en ga er een beetje van uit dat we voor het volgende 'ding' artikeltjes moeten aanvullen. Ik ga snel verder...!

dinsdag 2 juni 2009

Ding 11: Ontdekken Wiki's

Leuk om zo een paar wiki's te bekijken. Wikipedia gebruik ik bijna dagelijks (ok, beetje overdreven), maar leuke andere toepassingen. Vooral de toepassing van de Bibliotheek van Deventer vind ik erg leuk. Wat een goede manier om mensen uit te dagen om dingen te delen!

Ding 12: Twitteren na een paar dagen

Heb nu een paar dagen Twitter bekeken. Heb nog wat mensen/organisaties toegevoegd en wat verwijderd.
Net als bij de andere toepassingen: je moet het wel bijhouden!
Als je accepteert dat je niet ALLES kunt lezen (paar dagen niet: pech...!), werkt het erg goed!

zaterdag 23 mei 2009

Ding 12: Twitteren

Een Twitteraccount had ik een paar maandjes geleden al aangemaakt. Maar... eergisteren dan ook eindelijk een eerste tweed verstuurd.
Ben eerst maar eens gestart met het vinden van personen die ik zou willen volgen. De artikeltjes op de 23 dingesite gaven wat adressen van bieb-mensen. Verder nog gekeken of er vanuit de HU getwitterd wordt. En ja: Jan Bogerd en Gilbert Silvius heb ik bijvoorbeeld gevonden. Wel raar idee dat iedereen die je gaat volgen een berichtje krijgt. Annoniem is er dus niet bij...
Oh ja, ik het m'n twitter in m'n netvibes pagina opgenomen. Da's super handig: het zorgt ervoor dat je iets makkelijker kijkt of er iets nieuws is!

vrijdag 15 mei 2009

Ding 10 Delicious

Links delen, mmmm, zou het vooral willen gebruiken om overal toegang tot m'n links te hebben. Heb nu bijvoorbeeld alles voor 23 dingen in mijn favorieten op m'n pc thuis. Vind het, als ik op m'n werk ben, te veel moeite om de adressen op te zoeken (echt lui...). Met delicious zou ik dit dus kunnen ondervangen.
Maar... tot nu toe heb ik niet de behoefte om m'n links te delen...
Wat mij in gebruik van de site opviel:
- Links starten niet in een nieuw venster
- Volgens mij kun je een link die al bestaat nogmaals toevoegen
Vind de tagcloud erg mooi. Grappig dat bij de account van 23 dingen FREE blijkbaar een veel gebruikte tag is, echt hollands!!

Ding 9: Visie....!

Ja, zeg, een visie over Web 2.0!
Ik ben de afgelopen 8 dingen leuk bezig geweest, heb (vooral bij flickr) lekker creatief zitten knutselen. Het prive gehalte is groot, maar ik zie ook zeker toepassingen voor het werk.
RSS is er natuurlijk 1.
Maar het blijft wel: je moet het zelf doen! Dus: neem dagelijks die reader door. Voor mij werkt het goed als er niet te veel op staat. RSS feeds die maar af en toe interessante berichten leveren, kan ik er beter afhalen: ze maken op een een of andere manier de hele pagina minder interessant.
Bloggen vind ik trouwens best leuk. Voor mij is het een vorm van hardop denken. In navolging van de HUA heb ik voor de FEM mediatheek ook een weblog in Sharepoint gemaakt. Onze teamleden hebben lees en schrijfrechten, verder heeft niemand toegang. Ik wil het gebruiken om info door te spelen aan m'n collega's en hoop dat zij het ook gaan gebruiken.
Al het geknutsel met plaatjessites is leuk, maar voor het werk zie ik de toepassing niet direct. Ok, je kunt het gebruiken voor een aankondiging, maar het in elkaar draaien van een aankondiging in word oid kost naar mijn mening minder uitzoektijd.

Foto's bewerken met Picnik


Ok, toch maar even geprobeerd!
Eigenlijk best erg leuk: wat eenvoudiger dan Corel Photopaint, maar toch nog ZAT mogelijkheden!
Nadeel van online is dan weer wel dat materiaal altijd eerst geupload moet worden, maar ach, voor dat ene fototje is dat niet zo erg!

Ding 8 Online plaatjes bewerken

Ben lekker een beetje aan het neuzen geweest door de lijst. Leuk om te zien wat er allemaal online kan. Ben zelf erg blij met Corel (draw, photo paint).
Toch zijn alle frames, randen en truuckjes erg verslavend. Toch jammer dat je daarvoor ook een bijpassende foto moet hebben (oke, oke, die kun je natuurlijk ook 'jatten' via Flickr, maar da's toch minder persoonlijk...).
Heb wat zitten spelen, maar heb lang niet alles opgeslagen omdat het sjabloon niet helemaal voldeed aan mijn wensen. Veeleisend...




Wel leuk trouwens dat de afbeeldingen allemaal anders zijn wat kleurstelling betreft. Heb dat niet expres gedaan. Ga ff kijken of dit de instellingen van het 'programma' zijn, of dat hier iets in te kiezen valt.

vrijdag 8 mei 2009

Ding 7: Flickr verder ontdekken

Leuk!!!
Vooral het spellen en het kleurzoeken met flickr afbeeldingen vind ik erg grappig.
FF checken, dit zou moeten werken:
letter M a45mex A I Letter K E
Ben benieuwd!!

Ik hoorde dat m'n vader met z'n GPS en digitale camera op pad gaat en dan de foto's direct in een plattegrondje plakt. Ben wel benieuwd hoe dit er uit ziet, zal eens vragen of dit ook ergens online staat.

Zoals ik al op de 23 dingen site zei, vind ik het wel een overkill aan mogelijkheden...!

donderdag 16 april 2009

Ding 6: oeps...

Merk dat ik het toch niet helemaal netjes heb gedaan met het plaatje. De foto zit er keurig in, maar het is natuurlijk wel netjes als je via het plaatje naar de bron kunt klikken...

Nog maar ff verder prutsen. En wat het ergste is... ik heb het adres van de eerste foto niet meer... Echt weer een voorbeeld van fout 'literatuur verwijzen'...


Ok, komtie:




Gelukt?

Yep! Genoeg gedingest... Ga ff relaxen...

Ding 6: Flickr foto's zoeken/bekijken/gebruiken

Flickr vind ik een fantastische site. Ik heb het laatst bijvoorbeeld gebruikt toen ik op zoek was naar leuke/mooie/praktische oplossingen bij bibliotheekinrichtingen. Ik merkte bijvoorbeeld dat de DOK bibliotheek in Delft wat architectuur een beetje op die van ons lijkt: erg veel beton. Ze hebben daarnaast veel kleur ingebracht. Iets wat bij ons misschien nog wat ontbreekt.
Verder was ik erg gecharmeerd van de onderstaande kast: mooi, netjes, chique en praktisch!


Je hoeft dus niet meer op werkbezoek naar andere bibliotheken ;-)

Dit was zo'n beetje mijn reactie op opdracht a van ding 6. Ik heb ook nog een paar foto's geupload naar de account van 23 dingen. Ik heb zelf geen behoefte aan een account, omdat ik niet zou weten wat voor foto's ik zou moeten delen. Het lijkt erop dat elke foto al een keer of 50 is gemaakt en gepubliceerd! Ik load overigens wel af en toe een foto up naar Hyves. Werkt voor mij logischer, omdat het dan aan m'n profiel hangt.

Verschillende tabjes

Ik kreeg een vraag van 'Dingendoen' naar aanleiding van mijn vorige bericht. Hierbij een toelichting op de tabjes in Explorer:

Het is erg handig om Netvibes standaard op te laten starten bij het openen van Explorer. Dat kan door te kiezen: 'extra, internet opties', en vervolgens het adres toe te voegen aan het onderstaande venster.

dinsdag 14 april 2009

Ding 5: RSS-feeds zoeken (en ook vinden!)

Heb eerlijk gezegd niet getest met andere 'readers' dan Netvibes. Het werkt prima en er zijn zo veel verschillende aanbieders van diensten, Hyves <> Facebook <> LinkedIn, Flicr <> Picasa <> ..., Blogger <> Blogpost <> dat ik gewoon lekker bij 'm eerste keuze blijf zitten. Bovendien heb ik een beetje bekeken wat de reacties zijn bij de verschillende readers, en zie dat veel mensen positief zijn over Netvibes (handig hoor, dat uitwisselen van ervaringen).
Ik heb er overigens een automatisch openend tabje van gemaakt bij het opstarten van Explorer: erg handig.
Heb wel wat leuke RSS-en gevonden. M'n kookclub heeft een blog waarop reacties op kookboeken staan.

maandag 6 april 2009

Ding 3: weblog


Na wat gezeur van mijn coach.
Nog maar wat geknutseld aan m'n blog.
Datum goed gezet.
Smilies gezocht op http://emoticons4u.com
Volgens mij gebeurt er wel wat raars: blijkbaar willen de smilies graag vriendjes hebben, in plaats van 1 plaatje krijg ik er steeds een aantal...
Misschien moet ik dan toch maar de raad 'RTFM' opvolgen.
Ik geloof dat ik nog meer 'moest'. Oh ja, een link in een nieuw venster: link is aangepast!

maandag 30 maart 2009

Ding 4?: Volgers?

Erg frustrerend om nog geen volgers te hebben. Alsof je een hyves pagina hebt, maar geen vriendjes...

Ben inmiddels een aantal collega's gaan volgen, heb toch een plaatje gevonden om bij m'n profiel te zetten en heb gereageerd op de site van een collega. Eigenlijk wel weer genoeg voor vanavond (!). Volgens mij is het veel te makkelijk om gewoon maar door te gaan. Heb nu blogs van collega's toegevoegd aan m'n netvibes pagina en op deze pagina's ook nog eens een keer de 'volg' knop aangeklik. Volgens mij ben ik staks ERG op de hoogte.

Probeerde de site van HET magazine te openen, maar daar liep mijn computer op vast. Jammer, vond de naam van de site erg spannend... Probeer het later nog eens.

Verder veel RSS toegevoegd aan Netvibes. Was ook erg onder de indruk van NLbiblioblogs wiki: kende dit nog niet, ga er een keertje voor zitten. MAAAR.... nu niet meer.... morgen is er weer een dag (wat was die afkorting ook al weer... dv?)

Weet trouwens niet welk 'ding' ik nu aan het doen ben, volgens mij ga ik dwars door de dingen heen!!!!!!

Ding 4: Filmpjes

Jeetje, leuke, eenvoudige filmpjes staan er op de site!
Als ik nou eerder was begonnen met 23 dingen, had ik ze mooi kunnen gebruiken voor de workshop van vandaag. Ik ga ze nog wel een keertje gebruiken...

Ding 3: Gegevens... check!

Ja, ja, zo krijg ik m'n blog wel vol! Dat vind ik wel een opdracht: over het invullen van het formulier een blogopmerking van 100 woorden schrijven! Nu mis ik toch echt de smilies van Hyves...
Heb al even gezocht of ik geen profiel plaatje kan toevoegen aan m'n site. Heb nog geen standaard plaatjes gevonden. Moet het dan toch een foto worden? Ik ga eens ff rondkijken wat de anderen gedaan hebben.
Vergeet steeds labels toe te voegen, heb net ontdekt dat het erg makkelijk is om een bericht aan te passen.

Ding 2: Wat doe ik met web 2.0?

Zelf heb ik een netvibes pagina voor RSS, krabbel vrienden via Hyves, kijk soms op m'n facebook pagina. Als ik een plaatje zoek kijk ik ook op Flickr, maar het echte 2.0, het commentaar geven bij foto's, doe ik niet. Als ik een onderwerp interessant vind probeer ik er een blog bij te vinden. Het volgen van een bestaand blog werkt prettig, maar 'archief' berichten lezen vind ik minder, het navigeren door een bestaand blog vind ik vaak irritant.

Op m'n werk probeer ik docenten wat meer naar de mogelijkheden van web 2.0 toepassingen te laten kijken. Op een snelle en makkelijke manier op de hoogte blijven en leren van anderen, dat moet voor docenten toch ook aantrekkelijk zijn!

Vandaag een workshop gegeven over mogelijkheden om een sharepoint pagina in te laten spelen op de actualiteit: RSS invoegen, links naar actuele televisieprogramma's en het invoegen van een Youtube filmpje.
Lastig dat het niveau van de docenten zo ontzettend verschilt. Sommige hebben geen pagina waar ze links aan toe kunnen voegen en hebben nog nooit mysite gebruikt. Ik had stiekem gedacht dat ze inmiddels verder zouden zijn...

Ok, begonnen...!

M'n eerste blogbericht. Ben benieuwd hoe dit werkt: het idee is grappig.
Ben ook erg benieuwd waar uiteindelijk m'n voorkeur naar uit gaat: een kladblok of een weblog ;-)
Het staat me nog wel tegen dat dit ook via zoekmachines te lezen is, toch? Toch maar een naam gekozen die wel herkenbaar is voor m'n collega's, maar niet voor de hele wereld! Mis wel de smilies van Hyves.
Ga nu maar even m'n profiel opleuken.
Grappig dat dit filmpje ook al op de site stond, ik heb het vandaag gebruik voor een aantal docenten. (ben benieuwd of de link zo werkt als ik het bericht gepost heb...